Partajare

Fila Partajare este inima aplicației Everdisk. Aici îți transformi iPhone-ul sau iPad-ul într-un disc wireless, alegi exact ce vrei să partajezi și obții adresele pe care celelalte dispozitive le folosesc ca să se conecteze. Este prima filă pe care o vezi când deschizi aplicația.

Pornirea și oprirea partajării

În mijlocul ecranului de Partajare se află un buton mare, rotund.

  • Apasă Start ca să pornești toate serverele activate deodată. Butonul afișează Se pornește…, apoi Stop odată ce partajarea este activă.
  • Apasă Stop ca să oprești din nou totul. Dispozitivele conectate sunt deconectate.

Cât timp partajarea rulează, fișierele, fotografiile și muzica alese de tine sunt disponibile pentru orice dispozitiv din aceeași rețea care se conectează folosind una dintre cele patru metode de mai jos.

Partajarea rulează doar cât timp aplicația este deschisă. Vezi Menține aplicația deschisă aproape de finalul acestei pagini pentru a înțelege de ce și cum poți menține transferurile mari în desfășurare.

Alege ce vrei să partajezi

Înainte de a porni, apasă antetul Ce să partajezi ca să deschizi trei grupuri. Poți partaja orice combinație dintre ele și trebuie să alegi cel puțin un element înainte ca partajarea să poată începe.

Fișiere și foldere

  • Folderul Documente propriu al aplicației este partajat în mod implicit. Poți opri partajarea lui dacă preferi.
  • Apasă Adaugă folder ca să partajezi un folder de oriunde de pe dispozitivul tău sau Adaugă fișier ca să partajezi fișiere individuale.
  • Fiecare element partajat are un buton Info și un buton Oprește partajarea.

Fotografii și videoclipuri

  • Activează Permite accesul la întreaga bibliotecă foto ca să partajezi toată biblioteca ta de fotografii și videoclipuri sau
  • apasă Adaugă fotografii ca să alegi manual doar fotografiile și videoclipurile pe care vrei să le partajezi.

Muzică

  • Activează Permite accesul la întreaga bibliotecă muzicală ca să partajezi toată biblioteca ta muzicală sau
  • apasă Adaugă piese ca să partajezi doar melodiile selectate.
  • Piesele protejate (DRM) sau stocate doar în cloud nu pot fi partajate.

Dacă încerci să pornești fără să fi selectat nimic, Everdisk afișează o notă Nimic de partajat. Dacă modifici ce este partajat în timp ce partajarea rulează, apasă Stop și Start din nou ca să aplici schimbarea.

Cele patru servere

Everdisk partajează același conținut în patru moduri deodată. Fiecare este gândit pentru un alt tip de dispozitiv și fiecare poate fi activat sau dezactivat în Setări → Partajare → Conexiuni. În mod implicit, toate cele patru sunt active.

  • TV și Media Center (DLNA) - pentru televizoare smart și playere media. Îți descoperă singure dispozitivul și îți afișează fotografiile, videoclipurile și muzica, cu miniaturi de previzualizare.
  • Browser (HTTP) - pentru orice telefon, tabletă sau computer. Cealaltă persoană deschide un link într-un browser web ca să răsfoiască și să descarce fișierele tale. Nu trebuie instalat nimic.
  • Computer (WebDAV) - pentru un Mac, un PC cu Windows sau o mașină Linux. Dispozitivul tău apare ca o unitate de rețea obișnuită, așa că poți trage fișiere în ambele sensuri.
  • Alte aplicații și dispozitive (FTP) - pentru aplicații de fișiere și utilizatori avansați care vorbesc FTP.

Pentru instrucțiuni de conectare pas cu pas pentru fiecare tip, vezi Conectează-ți dispozitivele.

Cum să te conectezi și adresele de conectare

După ce apeși Start, secțiunea Cum să te conectezi afișează câte un card pentru fiecare server activ, cu adresa exactă pe care o tastezi pe celălalt dispozitiv. Fiecare adresă se copiază ușor - apasă pe ea ca să o copiezi, folosește butonul Partajează ca să o trimiți sau apasă butonul info (ⓘ) pentru instrucțiuni detaliate, specifice fiecărui protocol.

  • Cardul DLNA afișează o adresă de descriere a dispozitivului care se termină în /device-desc.xml, pentru playerele care cer una.
  • Când dispozitivul tău este conectat la un Mac cu un cablu, apare o adresă suplimentară cu o insignă Conexiune prin cablu, care folosește numele .local al dispozitivului tău.

Poți deschide adresa și sub forma unui cod QR, ca să sară camera altui dispozitiv direct la ea.

Cine este conectat

Secțiunea Cine este conectat listează în timp real dispozitivele conectate la tine în acest moment. Apasă butonul de mai multe acțiuni de lângă orice dispozitiv ca să Blochezi acest dispozitiv dacă nu îl recunoști. Dispozitivele blocate se gestionează în Acces și confidențialitate.

Numele și avatarul dispozitivului tău

Fiecare dispozitiv are un nume prietenos (de exemplu “Speedy-Hare”) și un avatar colorat. Acesta este numele pe care un TV, un computer sau o altă aplicație îl afișează pentru dispozitivul tău în rețea, așa că este ușor de recunoscut. Poți genera din nou numele și avatarul gratuit sau poți seta un nume, o pictogramă sau un avatar din fotografii personalizat cu Premium. Vezi Setări.

Partajarea prin Wi-Fi sau printr-un cablu USB

Partajarea poate rula în două situații:

  • Prin Wi-Fi - dispozitivul tău și celelalte dispozitive sunt în aceeași rețea Wi-Fi.
  • Printr-un cablu USB - dispozitivul tău este conectat la un Mac cu un cablu, chiar și atunci când nu există deloc Wi-Fi. Este mai rapid decât Wi-Fi și continuă să funcționeze într-un avion, într-un hotel sau într-o rețea blocată.

Dacă nu ai nici Wi-Fi, nici cablu, butonul Start este dezactivat și apare o notă Fără conexiune Wi-Fi. Dacă se întrerupe conexiunea în timpul partajării, Everdisk oprește partajarea automat și te anunță. Apasă butonul info de pe oricare dintre aceste note pentru o explicație completă.

Menține aplicația deschisă

Deoarece iPhone-ul sau iPad-ul tău funcționează ca server, partajarea funcționează doar cât timp Everdisk este deschis pe ecran. Dacă închizi aplicația sau blochezi dispozitivul pentru mult timp, sistemul poate pune aplicația în pauză și partajarea se oprește.

Pentru transferuri mari:

  • Menține Everdisk deschis și în prim-plan.
  • Conectează dispozitivul la o sursă de alimentare.
  • Setează Blocare automată pe Niciodată în aplicația Setări din iOS cât timp faci transferul.

Poți activa Notifică înainte de deconectare (în Setări → Partajare), ca Everdisk să îți amintească să redeschizi aplicația înainte ca sistemul să o suspende. Apasă butonul info de pe bannerul Menține aplicația deschisă pentru mai multe detalii.

Pașii următori

Ultima actualizare la